Bu hafta sonunun iki gününe iki ayrı tatlı sığdırdım. Yapması basit ama etkisi büyük :)
Cumartesi günün tatlısı ''biscotti'' veya ''selanik gevreği'' daha çok İtalyan ismi biscotti ile bilinir.
Pazar gününün tatlı ise milföy...
Malzeme: 80 gr yumuşatılmış tereyağı, iki su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 3 yumurta,1 fiske tuz, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 su bardağı damla çikolata, 2 su bardağı fındık içi.Yapılışı : Tereyağı ve şekeri iyice karıştırıp, 3 yumurta, un, kabartama tozu ve 1 fiske tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Damla çikolata ve fındık içini ekleyi karıştırdıktan sonra un serptiğimiz düz zemine alıp şekil verdikten sonrasında yağlı kağıt serilen tepsimize koyuyoruz. 165 derece de ısıttığınız fırına atıp 20 dk pişirin. Soğumaya bıraktığınız kekinizi fotografta görüldüğü gibi kesip tekrar fırına verin 10 dk daha pişirdikten sonra gevrekleriniz 40 gün boyunca cam kavanozda saklayabileceğiniz kıvama gelecek, çay ve kahvenizin yanında harika bir tat olacaktır.
Not: İçine damak tadınıza göre herşeyi koyabilirsiniz kayısı, üzüm kurusu, badem, antep fıstığı vb gibi. İçene koyduğumuz tuz ise tatlımızın tadının daha belirgin olması içindir.
Kreması için malzeme : 3 su bardağı süt, 3 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı şeker,1 paket vanilya, yarım paket margarin veya tereyağı ben margarin kullandım.
Yapılışı :Tüm malzemeyi bir tenzereye koyup kısıt ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. El mikseri ile pişince veya pişirme sırasında karıştırısanız daha akıcı bir kremanız olur.
Klasik bildiğimiz kare milföylerimizi fotoğrafdaki gibi dörde kesik üzerine yumurda beyazı sürüp, şeker serpip fırına veriyoruz. Pişen ve soğumuş milföylerimiz kolaylıkla el yardımı ile ikiye ayrılıyor. İçine kremamızı, muz ve fotoğraflarda görüldüğü üzere biscottim den kalan damla çikolata ve fındık içini kullandım. Sonrasında üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Not: İçine krema üzerine çilek, kivi, toz antep fıstığı ve badem de kullanabilirsiniz. Daha büyük dilimler veya daha katlı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder