Hürriyet

10 Nisan 2014 Perşembe

Makarna cipsi

Hem pratik, hem lezzetli bu tadları mutlaka denemelisiniz. 
Çubuk makarna namı diyar '' spagetti'' cipsi yapacaksanız. Kızgın yağın içine çubuk makarnalarımızı  atıp kızardıktan sonra üzerine isteğinize bağlı  tuz, toz kırmızı biber, kekik, nane, soğan veya sarmısak tozu serpiştirip servis edebilirsiniz. 
Bir diğer makarna cipsi yapımı da fotoğraf da gördüğünüz üzere ben fiyonk makarna kullandım. İstediğiniz makarnayı tercih edebilirsiniz. Makarnalarımı 10-15 dk haşladıktan sonra suyunu iyice süzüp hazırladığım tuz,kırmızı biber,mısır unu, kekik ve sarımsak tozuna bulayıp kızgın yağ da kızartıp servis edebilirsiniz. Mısır unu yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Damak tadınıza kalmış sevdiğiniz tüm baharatları ilave edebilirsiniz. 
Afiyet olsun. 

Kendime not: Ahhh Burcucum yaz geliyor. Sen cipstir, pizzadır,tatlıdır tuzludur ye bakalım. '' aaaa tamam yarın dan itibaren başlıyorum dikkat etmeye ;)''

 



2 yorum:

  1. Vuuuuuv süpeeeer fikir! İlk fırsatta denemezsen sen gör;)

    YanıtlaSil